Indkøbskurv

Gustavianske møbler

Harmonisk, æstetisk, enkel og svensk når det er bedst

En verden af smukke Svenske møbler

Den gustavianske stil

I 1750’erne opstod i Frankrig den stil, som efter den regerende kong Ludvig XVI fik navnet Louis Seize-stilen.

Gustav 3 opholdt sig i 1771 i Paris, hvor han blev inspireret af fransk kunst og modestil. Med sig i baggagen hjem havde han, et stærkt ønske om at indføre noget tilsvarende i Sverige.

Gustav 3, påvirkede stilen langt mere end den franske Konge havde gjort, derfor den Gustaviansk stil. Sverige havde et stærkt håndværkerlav med høj snedkerkvalitet. Derfor blev stilen harmonisk, æstetisk og enkel.

Den Gustaviansk stil, har været på mode lige siden, og er utrolig populære især i England men også Frankrig og USA, har taget den lette lyse nordiske stil godt til sig.

Møbler fra tiden er som oftest skrøbelige og kostbare, men da stilen har været særdeles populær, har der til alle tider været fremstillet Gustavianske møbler.

Møbler fra år 1850 til år 1910 har stor kvalitet og holdbarhed. Da de endnu ikke har opnået en alder hvor de ikke kan anvendes i hverdagen.

Pris og alder hænger uløseligt sammen, jo ældre og sjældnere jo højere pris. Og selvfølgelig udbud og efterspørgsel, spiller i høj grad ind.

Den Gustaviansk stil er svenskerne når de er bedst.

Nyheder i webshoppen

NEWSLETTER

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende e-mails med nyheder og information om aktuelle tilbud og konkurrencer. Du kan til enhver tid afmelde dig vores nyhedsservice.